Van Lenning Notariaat zamelt 400 kinderfietsen in voor ‘Stichting fiets voor Zuid-Afrika’. ‘De fietsen zijn bedoelt voor Hazyview – gelegen ten noorden van Johannesburg. Om kinderen veilig over straat te laten rijden’, zo zegt Sylvia van Lenning, eigenaresse van Van Lenning Notariaat. Het kantoor bestaat in december 30 jaar, om die reden is deze actie bedacht.

400 fietsen
400 fietsen voor de kinderen van vier scholen in Hazyview, dat is het doel van Van Lenning.
‘Op mijn vele reizen naar Zuid-Afrika zie ik altijd de kinderen langs de weg naar school lopen, onder gevaarlijke omstandigheden tussen al het andere verkeer in’, aldus Sylvia.
Door deze actie zouden veel kinderen weer veilig over straat kunnen. ‘Zelf geef ik bij elke koopakte die tussen nu en 1 december passeert een nieuwe fiets. Wij hebben een stichting hiervoor opgericht genaamd: Stichting fiets voor Zuid-Afrika.’

Oproep
‘Wie heeft een kinderfiets (vanaf 6 jaar) of een kleine volwassenen fiets in de schuur staan? Laat het ons weten, dan komen we de fiets graag ophalen. Uw ‘oude’ fiets is voor een kind in Hazyview een geweldig mooie gift om voortaan naar school te fietsen, water te halen en wat niet meer. Geld doneren kan natuurlijk ook voor de aankoop van fietsen’, luidt de oproep van Sylvia van Lenning.

Vervoer van de fietsen
Het vervoer van de fietsen naar Zuid-Afrika is al geregeld. De ambassadeur Bruce Koloane van Zuid-Afrika heeft een container ter beschikking gesteld als mede het vervoer van de haven naar de scholen. Op 20 januari zullen al deze fietsen door de ambassadeur van Nederland in Zuid-Afrika – mevrouw Marisa Gerards – tezamen met de burgemeester van Hazyview en Sylvia van Lenning feestelijk en persoonlijk worden overhandigd aan alle kinderen op Blue Mountain Lodge, Kiepersol, Hazyview (Mpumalanga).

Fietsenmaker
Een medewerker van Blue Mountain Lodge in Hazyview zal worden opgeleid als fietsenmaker; deze medewerker zal langs de scholen gaan om de fietsen te repareren. ‘Reparatiemateriaal is reeds beschikbaar gesteld. Nu alleen nog 400 fietsen.’

Informatie
‘Wil jij een fiets of geld doneren?’ Bel 020-4967676 of mail naar info@vanlenningnotariaat.nl