Voor een hypotheekakte naar de notaris

Als u eenmaal het huis van uw dromen gevonden hebt of eindelijk toe bent aan die grote verbouwing, is het zaak om de kosten in kaart te brengen en de financiering hiervoor te regelen. De hypotheekakte is de overeenkomst die u met de bank maakt voor de financiering van het huis of de verbouwing. Een hypotheekakte moet officieel getekend worden bij de notaris.

Aankoop woning

Eerst overlegt u met een bank over de hypotheek, de hoogte, de hypotheekvorm, de rente en andere voorwaarden. Na deze voorbereiding zal de hypotheekakte als overeenkomst tussen u en de bank officieel getekend worden bij de notaris, doet hiervoor allerlei onderzoeken in registers om na te gaan of de gegevens wel kloppen en of u wel bevoegd bent. Dat gaat dan om het bevolkingsregister, het kadaster, het faillissementsregister en het curateleregister. De hypotheekakte wordt opgesteld door de notaris in overeenstemming met de gemaakte afspraken en de wet.

Oversluiting

Bij de verbouwing van uw woning zal de notaris de bestaande hypotheekakte doorhalen en de nieuwe hypotheekakte opmaken en ondertekenen. Nadat de notaris de hypotheekakte met u heeft besproken en getekend, wordt deze ingeschreven in het kadaster. Vanaf dat moment staat de hypotheek officieel op uw naam.

Van Lenning Notariaat voor uw hypotheek?

Voor meer informatie kunt u  contact met ons opnemen. Van Lenning Notariaat helpt u graag verder!