Bij nieuwbouw naar de notaris

Het kopen van een nieuwbouwwoning gaat iets anders dan een bestaande woning. U heeft namelijk te maken met verschillende partijen. Heel vaak moet de woning nog gebouwd worden. Daarom is het essentieel om alle afspraken goed vast te leggen. Van Lenning Notariaat is u daarbij graag van dienst!

De eerste afspraken in de koop- aanneemovereenkomst

Normaal gesproken maakt de makelaar op basis van overleg met alle partijen de koop- aanneemovereenkomst op. Dit is een combinatie van twee overeenkomsten, namelijk de koopovereenkomst van de grond en de aanneemovereenkomst voor de bouw van het huis. Deze overeenkomsten tekent u bij de makelaar.

Akte van levering voor de officiële overdracht

Voor de officiële overdracht, bij de notaris, tekent u de leveringsakte waarin ook de gemaakte afspraken uit de koop-aanneemovereenkomst staan. De leveringsakte wordt ook getekend door de verkoper en de notaris. De kosten hiervan worden veelal betaald door de verkoper. Daarna zal de notaris er voor zorgen dat de akte wordt ingeschreven bij het Kadaster en bent u officieel eigenaar van de (in aanbouw zijnde) woning.

Samen een nieuwbouwhuis kopen

Als u samen met uw partner een nieuwbouwhuis koopt is het ook belangrijk om samen afspraken te maken. Om die afspraken officieel vast te leggen kan Van Lenning Notariaat een samenlevingscontract voor u opstellen en een regeling bij overlijden in de vorm van een testament. Een voordeel van een goede regeling is dat uw partner in veel gevallen dan geen erfbelasting hoeft te betalen bij uw overlijden. In de praktijk betekent het dat uw partner ook dan gewoon in het huis kan blijven wonen.

Van Lenning Notariaat is er voor u

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Van Lenning Notariaat helpt u graag verder!