Samen verder gaan met uw geliefde is een belangrijke beslissing. Trouwen, geregistreerd partnerschap of samenwonen, wat past het beste bij u? Laat u door Van Lenning Notariaat adviseren. Dan bent u er zeker van dat gemaakte afspraken net zo goed bij u passen als uw partner.

Samen verder gaan officieel vastleggen

Om uw keuze om samen verder te gaan officieel vast te leggen zijn er verschillende mogelijkheden. Wanneer u ongehuwd samenwoont dan is er bij wet niets geregeld. U kunt er daarom voor kiezen om afspraken vast te leggen in een samenlevingscontract. Dan is het op ieder moment helder welke bezittingen en schulden van u samen worden en welke u persoonlijk houdt,maar ook wat er moet gebeuren als één van u komt te overlijden. Ook wanneer u trouwt of een geregistreerd partnerschap dan kuntu dat op meerdere manieren regelen. Van Lenning Notariaat helpt u graag uit te vinden welke vorm het beste bij u past. Een huwelijk in gemeenschap van goederen, een beperkte gemeenschap of een koude uitsluiting.

Zaken goed regelen voor uw kinderen

Wanneer u enuw partner kinderenhebben is het verstandig om ook voor hen de zaken goed te regelen. Bijvoorbeeld door de voogdij te regelen, voor als er onverhoopt iets met u beiden gebeurt. Wanneer u vindt dat sommige erfgenamen (nog) niet de volle verantwoordelijkheid kunnen dragen over hun erfenis omdat ze bijvoorbeeld te jong zijn dan bestaat er de mogelijkheid om het bewind over de erfenis vast te leggen bij Van Lenning Notariaat. Ook voor schenkingen kunt u bij ons terecht. Bijvoorbeeld als u iemand tijdens uw leven wilt bevoordelen in plaats van pas bij uw overlijden. Ook belastingbesparing kan overigens een reden zijn om te willen schenken. Wij kunnen dan voor u een schenkingsplan opstellen ter besparing van erfbelasting.

Van Lenning Notariaat is er ook in mindere tijden

Ook bij een gestrand huwelijk of bij het verbreken van een andere samenlevingsvorm is Van Lenning Notariaat er voor u. Voor de verdeling van onroerend goed en aandelen in een vennootschap is volgens de wet tussenkomst van de notaris vereist. Bijvoorbeeld wanneer u uw ex-partner wilt‘uitkopen’, dan is een ‘akte van verdeling‘ nodig.

Een testament geeft zekerheid

Voor mensen die geen testament hebben, regelt de wet hoe hun erfenis wordt verdeeld. Als u zelf wilt bepalen hoe uw erfenis wordt verdeeld dan maakt u een testament. Met een testament kunt u er ook voor zorgen dat erfbelasting wordt bespaard of uitgesteld. estate planning noemen we dit. Maar er zijn nog heel veel andere redenen voor een testament. Van Lenning Notariaat informeert u daar graag over en kan u adviseren over het testament dat het beste bij uw wensen past.

Relevant nieuws

  • Law 5

Misverstand over nieuw huwelijksvermogensrecht

januari 4th, 2018|0 Reacties

Misverstand over nieuw huwelijksvermogensrecht Vanaf 1 januari 2018 is de wet rondom het aangaan van een huwelijk gewijzigd. Dat u kunt kiezen voor een huwelijk of een geregistreerd partnerschap is hetzelfde gebleven, en ook [...]

  • Belastingvrij schenken groot succes

Belastingvrij schenken groot succes

december 8th, 2017|0 Reacties

Belastingvrij schenken groot succes Veel meer mensen dan het kabinet had verwacht hebben gebruik gemaakt van de tijdelijke regeling om belastingvrij tot 100.000 euro te schenken aan kinderen of vrienden. Dat heeft de schatkist [...]

Geen belastingrente bij aanslagen erfbelasting

december 2nd, 2017|0 Reacties

Geen belastingrente bij aanslagen erfbelastingBij aanslagen erfbelasting wordt geen belastingrente in rekening gebracht over aangiften met betrekking tot overlijdens vanaf 1 januari 2017. Dit is een gevolg van de vertraagde oplevering van het nieuwe systeem [...]